To może na początek podam te wegańskie sklepy, które znam w Polsce.
Jest ich na razie mało, ale mam nadzieję, że będzie ich coraz więcej.
Tak naprawdę są to sklepy internetowo/stacjonarne:
Te adresy na pewno będą przydatne dla osób, które dopiero przchodzą na weganizm.
Jeśli znacie jeszcze jakieś inne sklepy wegańskie to proszę podawajcie je w tym wątku.
Proszę o podawanie w tym wątku tylko sklepów wegańskich.
Ponieważ miło jest nie musieć czytać etykietek i zastanawiać się czy to jest aby na pewno wegański produkt, czy nie ma jakichś domieszek itd.
W UK korzystam z angielskich sklepów internetowych, ale w Polsce nie korzystam z nich ze względu na wysokie koszty przesyłek.
Na necie jest kilka sklepów ze zdrową żywnością, do tej pory zrobiłam zakupy w 3, www.rawfoods.pl jest zdecydowanie najlepszy (jem głównie surową żywność), mają masę fajnych produktów i są szybcy jeśli chodzi o przesyłkę.
Jeśli chodzi o sklepy stacjonarne, to raczej porażka :( z np. organic farma zdrowia nigdy nie tknęłabym eko warzyw, bo wyglądają zawsze na stare (przynajmniej zawsze jak odwiedzam ten sklep)...
A to fakt, ale mimo wszystko pozostałe produkty są wege. Ja miodu nie jem, ale znam masę weganów, którzy robią wyjątek na miód i propolis.Nie mi to oceniać. W każdym razie ich oferta jest najszersza jeśli chodzi o raw produkty a to cieszy niezmiernie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum